Andrea új év napján vágott bele a programba nagy lelkesedéssel. 2,5 hónap alatt -7,5 kg #fogyásnál tart 3 gyermek mellett!!!!

A történet első részét itt olvashatod:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1020408491661669&id=248646728837853

Közel 4 cm-re szétnyílt hasizma a 3 szülés következtében rengeteget javult, amit a képeken is láthattok a kitartó, kíméletes, de nagyon hatékony hasformázó gyakorlatoknak és a betartott táplálkozási programnak köszönhetően is.

Szívből gratulálok kitartásához, tanulási hajlandóságához, elszántságához, s ahhoz is, hogy a szigorúságom ellenére nem adta fel és követte a tanácsaimat.
Jöhetnek a gratulációk!

#Online #fitness, #edzéstervezés, komplex #életmód és #táplálkozási #programok, #receptek, #sikertörténetek, ingyenes tartalmak, #blog és egyéb #érdekességek:

www.babawellnessblog.hu

Múlt héten jónéhány új és régi vendégem kért tőlem ,,motivációs hívást”. A kialakult helyzetben én azt látom, hogy most lesz a legkönnyebb elindulni lefelé a lejtőn. Én azt mondom, hogy amikor a legnehezebb, akkor kell a legelszántabbnak és legkitartóbbnak lenni, s nem feladni.
Nem szabad kidobni az ablakon több hónap munkáját, azért, mert most 2-3 hét lesz, mire sokan beleszokunk egy teljesen új élethelyzetbe, ami akár nagyon hosszú ideig is eltarthat.
Ha most sokan kényszerülünk otthon lenni, még többen fogunk ülő életmódot folytatni, most kell hatványozottan odafigyelni az egészségünkre, arra, hogy igenis sportoljunk, akkor is ha nincs kedvünk, ha csak ülnénk egyik kanapéról a másikra, ha nincs motivációnk, bizony akkor is erőt vegyünk magunkon. Kezd el most, majd lesz valahogy! Kezd el, majd megnyugszol! Kezd el, majd jobban leszel! Kezd el, addig is nem máson töröd a fejed!

Nincs a boltban semmi…..hát azért időnként már töltik….gondolj bele, hogy most egy ételallergiásnak vagy mondjuk egy cukorbetegnek sokkal de sokkal nehezebb…..35-40 oldalas anyagból nem hiszem el, hogy nincs olyan része, amit részben ne tudnál követni. Lásd meg, ha kell nagyítóval is, hogy mi az, amit tudsz folytatni, némi kompromisszummal beiktatni. Személyes véleményem még mindig az, hogy nem értem, hogy valakinek miért kell 20-30 kg alapanyagot felvásárolnia értelmetlenül, kifosztani mindent ész nélkül, hogy mondjuk aki dolgozik, vagy egy esti egészségügyi műszak után odajut, hogy bemegy a boltba, gyakorlatilag semmit nem talál…..vegyél 2-3 kg-ot, amivel elvagy 2-3 hétig, de minek kell bolti készletet felhalmozni….Én is elmentem egy bevásárló körútra, mindenből vettem változatosan 1-2 db-ot, hagyva azért másnak is…..

A Föld most üzen nekünk. Reggel március végén hóesésre ébredünk….vírus tombol szerte a világban…..nem várt helyeken földrengés…..kicsit besokallt és elege van talán sok mindenből, azokból a dolgokból amiket eddig csináltunk, ahogyan csináltuk, ahogyan viselkedtünk magunkkal, másokkal, a Földdel, az egészségünkkel, az életünkkel, a körülöttünk élőkkel. Most jövünk rá csak igazán, hogy nem mi irányítunk, csak azt hittük….

Sokan az elmúlt 1 évben is, akár csak egy anyuka fórumon is rengetegen panaszkodtak. A tanárok a diákokra, szülőkre, a szülők a tanárokra, az anyukák a munkahelyekre, többen szerettek volna otthonról dolgozni, távmunkát megoldani, de nem hagyták….sokan állandóan reggeltől estig dolgoztak, nem volt egy percük sem a családjukra, ők a gyerekeiket szerették volna többet látni….ész nélkül reggeltől estig vásároltunk, hajszoltuk a pénzt,olyan felesleges nagy mennyiségű ételt is megettünk egy nap alatt, hogy a negyedére nem lett volna szükségünk..sokan szabadultak volna a főnöküktől, a kollégáiktól…..sokan több szabadságra vágytak…….most hirtelen egyik percről a másikra valóság lett az, amit talán sokan kértek, csak nem pont így gondolták, hogy majd megvalósul. Eddig gyakorlatilag semmibe nézték az egészségügyet és sajnos sok ember az élelmiszerláncban dolgozókat is…..most talán eljön az a nap, hogy igenis lesz keret, lesz erőforrás hasztalan épületek létrehozása helyett kórházak építésére, fejlesztésére, az egészségügy, szállítmányozás, élelmiszeripar, kétkezi és fizikai munkások maximális megbecsülésére, mert hát valljuk be, nélkülük azért sok minden leáll…. Erre szokták mondani,hogy vigyázz, hogy mit kérsz, mert még teljesül. A diákok eddig napközben egymás mellett ültek szótlanul, a telefonjaikat nyomkodták értelmetlenül, egymással chateltek, egymás mellett ülve!!!????, most pedig hallom, figyelem, mondják a szomszédok, hogy úgy örülnek egymásnak videóchaten, hogy majd ki ugranak a bőrükből és alig várják, hogy lássák egymást, és majd tudjanak együtt biciklizni egy jót……hát igen…..
Rengeteg embernek kell majd új szakterületet kitanulnia, átképeznie magát, mert már más területekre, képességekre lesz igény. Megint rajtunk fog múlni, hogy ezt elfogadjuk-e mielőbb, vagy csak az állandó rosszra fókuszálunk.

Ki tudja, hogy a jövőben még hány ilyen helyzet lesz a világban. Most kell gyökeresen változtatnunk dolgokon és a kezdeti sokk után most kell mindent elkezdeni másképp vagy jobban csinálni.
Tedd el a telefont, felejtsd el a Facebook hírfolyam olvasást, kapcsold le az instagramot, maximum napi egyszer a legfontosabb híreket fusd át. Segít, ha minden nap látod a statisztikákat, valamit tudsz befolyásolni? Nem tudsz. Azon kívül, hogy betartod a szabályokat, azon kívül nem igazán tudsz sok mindenen változtatni.

A múlt héten vérvételen jártam az egyik laborban, óriási plakát a Nemzeti Népegészségügyi Központtól, hogyan védekezz vírus ellen: moss kezet, fertőtleníts, szellőztess sokat, maradj otthon ha teheted és most jön a lényeg: sportolj amennyit tudsz és egyél zöldséget, gyümölcsöt…..nem lisztet és cukrot kell felvásárolni, s otthon stressz evésbe kezdeni, depresszióba esni, kikészülni, hanem mielőbb el kell kezdeni sportolni, meditálni, jógázni, hogy kontrollt gyakorolj az érzelmeid felett. Csak is így fog menni, másképp nem sajnos.

Aki egy kicsit is hajlamos hízásra, hormonális problémákra, nem tudja kezelni a stresszt, s hagyni fogja, hogy a fotel, meg a média, meg a kívülről jövő rengeteg hírforrás, rossz energia hatalmába kerítse, annak az időszak végére a jelenlegi problémái mellé még további egészségügyi gondok, súlyfelesleg és minden egyéb fog jönni. Sok embernél én azt látom, hogy a több hónapos bezártság után még rá fog tetőzni a bajokra, nem pedig a másik oldalát nézné a dolognak, hogy most talán lehet ideje olyan dolgokra, amelyeket eddig folyamatosan elodázott.

Tegnap délután hideg volt, unatkoztunk mi is….pár perc után nekikezdtünk Zoéval tornázni bent, Peti is rendezgette a siklóernyős dolgait. Az első negyedóra szörnyű volt, 100 mondvacsinált indokom lett volna, miért feküdjek a kanapén és miért Facebookozzak értelmetlenül, de igazából megrugdostam saját magamat is és végül egy jó 1,5 órás kis torna keveredett a nagy unatkozásból, s mennyire de mennyire jó volt utána. Este lefekvés előtt még jóga is volt és nagyon jót aludtam végre hosszú idő után.
Minden belőled indul ki, hogy te mit szeretnél kihozni, mit látsz meg egy adott helyzetben.

Ne engedd, hogy ezután az időszak után azok közé tartozz, akik még keserűbbek, még kiállhatatlanabbak, még 2-szer nagyobbak, még 3 problémával tetőzve zárják ezt a periódust.
Az emberek egy nagyon kis százaléka, sok mindent meg fog tanulni ebből a leckéből, sok mindent újra fog értékelni, sok mindenért hálás lesz az életében, az igazán apró dolgokért is, próbálj meg Te is közöttük lenni…..még ha nehéz is…..mert a jó dolgok mindig sokkal nehezebbek és nagyobb lemondással járnak egy időre……

Jó egészséget és elmélkedést mindenkinek!