Hogyan csökkentsük a ráncokat az extracelluláris mátrixot (ECM) megcélzó Skin Serum bőrszérummal?

https://zinzino.blog/hu/hogyan-csokkenthetok-a-rancok/

Nem minden „öregedésgátló” termék tudja ugyanazt. A bőrápolásban az evolúció egyik legújabb lépését az extracelluláris mátrixot (ECM) megcélzó termékek jelentik. A Zinzino 24 órás bőrszérumával a következőket kívánja elérni: szisztematikus megközelítést alkalmazni az öregedés ellen olyan aktív összetevők felhasználásával, amelyek kijavítják és újjáépítik a mátrixot.

Mi is az az ECM? Ez az a kötőszövet, ami felelős mind a bőr állagáért, mind pedig a tápanyagok, sejt mediátorok és növekedési faktorok anyagcseréjéért. Ami azt jelenti, hogy a sejteknek megfelelő anyagcsere- és szerkezeti támogatást biztosít hialuronsav, aminosavak, peptidek és antioxidánsok formájában. Ezek a bőr megfelelő minősége szempontjából mind-mind alapvető alkotóelemek.

Három fő szövetréteg alkotja bőrünket: a felhám, az irha és a bőralatti szövet. Az ECM mind az első, mind pedig a második rétegben jelen van, hogy erőt és rugalmasságot biztosítson. Finom mikroszálakból álló háló, amelyben olyan alapvető kémiai anyagok találhatók, amiknek köszönhetően fiatalos marad a bőr (kollagén, elasztin és hialuronsav).

A Zinzino bőrszéruma mindkét rétegben megcélozza az ECM-et, hogy helyreállítsa az arcbőrben lévő kollagént és elasztint.

De hogyan öregszik a bőr?

A bőr minősége úgy romlik, mint ahogyan egy partszakasz lassan erodálódik. Évtizedekbe is telhet, mire észrevesszük, hogy bőrünk lassan vékonyabb, gyengébb és kevésbé rugalmas lesz. Ráncok képződnek rajta, főleg ott, ahol sok napfény éri, ezért egy bőrápolási rutin kialakítása elengedhetetlen ennek a folyamatnak a lelassításához.

Számos külső tényező okoz ráncokat, mint például a napfény és a környezetszennyező anyagok, amelyek felgyorsítják a bőrünket károsító szabad gyökök termelődését. Ez azonban csak az érem egyik oldala. Vannak belső okok is, és itt jut fontos szerephez egy ECM-et megcélzó bőrápoló termék.

A Zinzino Skin Serum hátterében álló tudomány

Ez a szérum a belső tényezőket három különböző stratégia alkalmazásával kezeli: megvédeni​, kijavítani és újjáépíteni. Ez az egyetlen szérum a piacon, amely serkenti a kollagén és az elasztin felhalmozódását.  A The Vegan Society által is regisztrált Zinzino Skin Serum gyengéd, mégis erőteljes hatású természetes összetevőiről ismert, amelyek célja az ECM helyreállítása.

Először is, csökkenteni kell a mátrix napfény miatti lebomlását azáltal, hogy bőrünket négy aktív alkotóelemmel védjük. Ezek a szkvalén, az 1-3, 1-6 béta-glükánok, a tokoferolok és tokotrienolok, valamint az olívából kivont polifenolok.

Ha a nap elleni „árnyékolást” kipipáltuk, a következő tényező a mátrixképződés fokozásának tudománya. A fibroblasztok olyan bőrsejtek, amelyek kijavítják az ECM-et és újjáépítik az arcbőrben lévő kollagént. Ugyanakkor segítik az elasztin és más mikroszkopikus méretű rostok felépítését is. A fibroblasztokat aktiváló két összetevő a réz-heptapeptid és az 1-3, 1-6 béta-glükán.

A réz-heptapeptid, amely erős antioxidáns, fontos szerepet játszik a bőr szempontjából, mert megkönnyíti különféle anyagok, például a kollagén, az elasztin és a melanin termelődését. Az 1-3, 1-6 béta-glükán megtalálható különféle élelmiszerek sejtfalában, és segít megvédeni a bőrt az oxidatív stressztől (és az emiatt fellépő károsodástól).

Az ECM integritásának újjáépítése és megerősítése a Zinzino Skin Serum utolsó feladata. A sejtek regenerálódása időt vesz igénybe, de két gyorsan ható vegyület hidratálja, simává és ruganyossá teszi a bőrt. Ezek a körömvirág és a hidratáló hatásáról jól ismert hialuronsav.

A Zinzino bőrszéruma béta-karotint is tartalmaz, amitől bőrünk aranyló árnyalatot kap és csillog, mintha csak épp most jöttünk volna haza nyaralásból. Ez egy különféle gyümölcsökben és zöldségekben megtalálható természetes színanyag. Idővel a bőrszérum napi használata finoman aranyszínű fényt kölcsönöz a bőrnek, ami azt sugározza, hogy „egészséges vagyok”.

Sheavajat és napraforgóolajat tartalmaz, amelyek egyaránt hidratáló tulajdonságokkal rendelkeznek, Chondrus algakivonatot, ami az UV elleni védelmet biztosítja, illetve a bőrre gyógyító hatással bíró, ásványokban gazdag agyagot, szepiolitot. A zab (Avena sativa) megnyugtatja az irritált bőrt, míg a betain egyensúlyba hozza a sejtek víztartalmát.

Mint mondtuk, ez az öregedés szisztematikus megközelítése.

Nézze meg, mi van a bőrápoló termékeiben!

Az idő előtti öregedés elkerülése érdekében alapvető fontosságú, hogy beleássuk magunkat, mit kenünk a bőrünkre. Igen, ráírhatják, hogy „anti-aging”, de vajon állatokon tesztelték-e? Tartalmaz mesterséges illatanyagokat vagy alkoholt? Ne csak azt olvassa el, ami a készítmény fő címkéjén áll, mert az a reklám! Tanulja meg, hogy el kell olvasnia az apró betűs részt is! A mi termékeink például természetesek, a vegánok is bátran használhatják őket, parabénmentesek, hozzáadott illatanyagok nélkül. Állatokon nem tesztelték őket.

Ne érje be gyengébb minőséggel, ha arról van szó, mit tesz az arcára! Az ECM kényes dolog. Olyan terméket igényel, amelyben nincs hozzáadott illatanyag, parabén vagy más mérgező anyag. A mi termékünkben lévő összetevőkre BÜSZKÉK vagyunk, mivel azok egytől egyig természetesek.

Erősítse meg bőrét az első ECM-et megcélzó szérummal, amely hidratál, javítja a rugalmasságot, csökkenti a finomabb és markánsabb ráncokat, illetve a pórusok méretét is. Használja ki az extracelluláris mátrix funkcióit javító új tudományos áttörést, hogy megvédje, kijavítsa és újjáépítse a bőrét… és közben még nagyszerűen is nézzen ki.

Hogyan érhető el a szép sima bőr és javítható a rugalmasság?

https://zinzino.blog/hu/hogyan-erheto-el-a-szep-sima-bor/

Az emberek többsége az öregedést a ráncokkal társítja, de itt ennél sokkal többről van szó. A fiatalos bőr hidratált, sima, erős és ruganyos. Például az elasztin szerepének megértése érdekében először meg kell vizsgálnunk, mi okozza az öregedést.

A két legnagyobb problémát a bőr túlzott napozás miatti károsodása és a környezeti ártalmak jelentik. A környezetszennyezés és a helytelen táplálkozás is hatással van bőrünk gyorsabb öregedésére. Mindenki eltérő ütemben öregszik, azonban életmóddal kapcsolatos döntéseink gyorsíthatják, de lassíthatják is a folyamatot. Ez azt jelenti, hogy többet tehetünk, mint hinnénk, hogy az öregedés folyamatát feltartóztassuk.

Két fontos „testőr” gondoskodik arról, hogy a bőrünk hosszabb ideig fiatalos maradjon: az elasztin és a kollagén.

Mi az elasztin és miért fontos a szerepe?

Az elasztin egy rugalmas fehérje, ami a kötőszövetben és a bőrben található. Az elasztin rostok lehetővé teszik a bőr számára, hogy megnyúlás és összehúzódás után visszanyerje alakját. A bőr fontos alkotóeleme, ami visszahúzza az eredeti helyzetbe, amikor húzás vagy nyomás éri. Az elasztin a ruganyosságot, míg a kollagén a szilárdságot biztosítja.

Ha a bőrünk kevésbé rugalmas, akkor finom ráncok jelennek meg rajta, és sokan ezt vesszük észre először. A bőrnek, ami a legnagyobb szervünk, elasztinra van szüksége, hogy rugalmas és szilárd maradjon.

Mivel az öregedés folyamatát a dermiszt (alsó réteg) és az epidermiszt (külső réteg) érő belső és külső tényezők is okozzák, az öregedés elleni küzdelem sokrétű megközelítést igényel: erőteljes, természetes bőrápolást, védekezést a nap ellen, tápláló étrendet és rendszeres testmozgást. Ez elősegíti a sejttermelődés fokozódását, védi a bőrt a víztartalma elvesztésétől, valamint hozzájárul az elasztin és a kollagén harmonikus együttműködéséhez.

Az extracelluláris mátrix (ECM)

Mind az elasztint, mind pedig a kollagént a dermiszben található fibroblasztok hozzák létre. A dermisz az extracelluláris mátrix (ECM) második rétege, egyfajta mikroszkopikus méretű rostokból szőtt háló. A hatékony öregedésgátló kezelések szisztematikusan megcélozzák ezt a bizonyos részt, hogy a bőr minél kevesebbet veszítsen rugalmasságából.

A mátrix újjáépítésével a bőr simábbá, puhábbá és hidratálttá válik. A hialuronsav egy másik olyan anyag, ami az ECM-ben található. Elősegíti bőrünk nedvességének megtartását. Ettől marad a bőr puha, rugalmas és szép telt. Amikor a bőr hidratált, fokozódik a sejtek termelődése, mivel nincs kiszáradva. Ez simább, fiatalosabb megjelenést eredményez.

Az ECM (és az elasztin, a kollagén és a hialuron trió) megcélzásával egyenesen a probléma gyökeréig nyúlunk le, ami a ráncokat okozza.

Zinzino Skin Serum

Az új felfedezések rámutattak az ECM szerepére, a bőr immunrendszerének megismerése pedig elvezetett ahhoz az áttöréshez, amit úgy hívunk, hogy Zinzino Skin Serum.

Az extracelluláris mátrix határozza meg, mennyire erős, rugalmas és ellenálló a bőrünk, de nedvességmegtartó képességét is döntően befolyásolja. E két hatásmechanizmust felhasználó öregedésgátló kezelés növeli a bőrünk szempontjából oly lényeges rugalmasságot.

A mátrix folyamatosan lebomlik és újjáépül. A Skin Serum bőrszérum és a BalanceOil napi rendszerességgel történő használata segíthet fenntartani az ECM, ezáltal bőrünk rugalmasságát. Tápláló anyagok egyedülálló csoportját tartalmazza a Zinzino Skin Serum, amelyek együttesen csökkentik a mátrix lebomlását, regenerálják azt, valamint a bőrben lévő sejteket ellátják mindazzal, amire az optimális működéshez szükségük van.

A rézpeptidek például olyan jelzéseket küldenek a mátrixnak, hogy több mikroszálat (például elasztint) termeljen. Az olyan természetes hidratáló anyagok, mint a sheavaj, a napraforgóolaj (Heliantus annuus) és a vörös alga (Chondrus​) kivonata kellőképpen hidratálják a bőrt.

És itt van még a BalanceOil+

A D-vitamin jótékony hatással van a normál bőrre. A ​BalanceOil+ egy teljesen természetes Polifenol Omega Balance étrend-kiegészítő, amiben sok az olívából kivont polifenol, az omega-3 zsírsav és a D3-vitamin. Ez egy szinergetikus formula, amely hozzájárul 18 folyamathoz a szervezetünkben, amit az EFSA is megerősített, beleértve a sejtosztódás folyamatának elősegítését.1)

A BalanceOil+ napi adagolása segítségével támogassa szervezete általános egészségét és jó közérzetét!

Ami pedig a bőrét illeti, a Zinzino 24 órán át ható szérumában nincs hozzáadott illatanyag, és még parabénmentes is. Kényeztesse arcbőrét olyan öregedésgátló kezeléssel, amiben eddig még nem volt része! Tegye meg ezt a lépést, hogy élvezhesse a gyönyörű, rugalmas bőrt egy életen át a Zinzino tudományában rejlő erővel.

Talán fel fogja fedezni… hogy a bőre jobban néz ki, mint valaha.Igen, még akkor is, ha elmúlt 30, 40, 50, vagy még több.

 

Ezeket a kijelentéseket a Food and Drug Administration (az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala) nem ellenőrizte. A terméknek nem célja bármely betegség diagnosztizálása, kezelése, gyógyítása vagy megelőzése.

References

1. A D-vitamin szerepet játszik a sejtosztódásban. Az állítás csak olyan élelmiszer esetében alkalmazható, amely az 1924/2006/EK rendelet mellékletében felsorolt „D-VITAMINFORRÁS” állítás szerint legalább D-vitaminforrás.