Tegnap egy igazán szuper online előadáson sikerült részt vennem Zoé alvásidejében.

Cynthia Garcia, a világ egyik legsikeresebb coach szakembere, a Transformational Nutrition koncepció megalapítója, amit külföldön a táplálkozástudomány Harvardjaként ismernek el.
Rendkívül inspiráló személyiség, elég, ha meghallgattok egy vele készült interjút, vagy anyagot.

Olyan hírességek dolgoznak vele nap mint nap, mint Charlize Theron, Kloe Kardashian, A-listás sportolók….
Cyntia élete jó mélyről indult, családon belüli erőszak, nehéz gyerekkor, szegénység, drogfüggőség….de mégis ki tudott jönni ezekből, s ma már a világ legsikeresebb szakemberei között tartják számon. Házas és két gyermek anyukája, sikeres cégvezető, szuper csinos…..egyszóval nagyon rendben van minden téren az élete, s nyilván így hiteles is a tanácsaival, nem csak úgy beszél valamiről, ami szerintem elég fontos!

Szakterülete a HEALTH COACHING, iskoláját, a Transformational Nutritiont is ennek fényében építette fel.
Számára minden egyes személy egyedi, nem csak a testi panaszokat vizsgálja, hanem a lelket, testet, szellemet, táplálkozást és egyéb tényezőket is figyelembe veszi komplexen, amikor a kezelési protokollokat állítja össze.

Hozott pár megdöbbentő statisztikát Amerikából annak bizonyítékaként, hogy rendkívül önpusztító irányba megy sok ember élete, egyszerűen egyre rosszabb és rosszabb egészségügyi, mentális, fizikai, táplálkozási szokásokat vesznek fel egyesek, s egyre lejjebb és lejjebb húz minket a krónikus stressz, depresszió, s egyéb függőségeink, közösségi média okozta nem valós, teljesen torzult ,,világképünk”:

– Amerikában jelenleg 23,5 millió ember szenved autoimmun betegségben, ami kimagasló százalékban az életmód, táplálkozás miatt alakult ki, elenyésző ezek közül a vele született genetikai eset
– ÉVENTE 1,5 millió új cukorbeteget diagnosztizálnak (gyakorlatban 3-szor ennyi is lehet, csak ugye sokan nem is mennek orvoshoz, s nem derül ki….)
– A társadalom 69%-a túlsúlyos!!!!
– Minden 3. kisgyermek túlsúlyos!!!

Ha arányosítanánk országunkra a statisztikákat, szerintem megdöbbentő hasonlóságokat fedezhetnénk fel!!!

Az online előadása arról szólt, hogy a jövőben milyen gyakorlati tudással rendelkező, magasan képzett szakemberekre lesz szüksége a társadalomnak, s egyszer igenis mindenki számára óriási kincs lesz az egészsége, s el fog jönni az a pillanat, amikor azt mondja, hogy nincs tovább, azonnali segítségre van szüksége!
Ismét előkerült az integratív egészségfejlesztés témája, amit már a honlapomon is olvashattatok. Sok jó példát hozott a saját életéből, praxisából is, megosztott velünk 3 olyan fontos metodikát, amit azoknak a szakembereknek javasol mielőbb megtanulni, kiépíteni, akik komolyan szeretnének a jövőben ezzel a nehéz, de ugyanakkor gyönyörű és komplex hivatással foglalkozni.

A jövőben az emberek nem akarnak többféle szakemberhez járni, egymásnak totálisan ellentmondó módszereket tesztelgetni magukon, eredmények nélkül, hanem egy magas szinten képzett, nagyfokú gyakorlati tapasztalattal rendelkező, emberi, hiteles személyhez szeretnének fordulni, aki a sport, táplálkozás, stresszoldás, hormonegyensúly, immunerősítés, fogyás, alakformálás és még megannyi témákban otthon van….

2 éve ezen dolgozom (pedig de sokan nevettek, legyintettek az ötleteimre eleinte….úgy sem fog menni, ez senkit nem érdekel……tuti bukás……), de hosszú még az út úgy érzem….Nagyon jó tanácsokat kaptunk az előadás résztvevőiként! Való igaz, hogy ha egy területen nagy tudásra szeretnél szert tenni, minél többet tanulsz, annál jobban rájössz, hogy hú, még mennyi mindent nem tudsz, értesz……
Ezért is nem értem, aki 1 papír után állítja, hogy CSAK AZ A MÓDSZER és CSAK AZ Ő ÁLLÁSPONTJA A MEGFELELŐ…..nincs más megoldás…..

Szívből tudom javasolni mindenkinek, hogy a jelenlegi helyzetben a saját fejlődésén dolgozzon, ötleteljen a jövőjéről, ne pedig azokat kövesse, akik megmagyarázzák minden egyes nap, hogy nem baj, ha lusta vagy, nem baj, ha sok egészségügyi kihívásod és túlsúlyod van s fogadd el magad, nem baj, ha egész nap, egész héten, egész évben egészségtelen, mű cuccokon élsz, nem baj, ha nem akarod elfárasztani magadat egy tornával egy hosszú nap végén mert nincs kitartásod meg időd, kedved….. nem baj, ha semmi ambíciód nincs a jövőre nézve, de elsőként kritizálod mások munkáját, nem baj, ha folyton csak a rosszakaró, irigy gondolatok jutnak eszedbe bármi kapcsán….

De igenis baj, mert a világ nem halad jó irányba, s ebben a csónakban sajnos, vagy nem sajnos, de közösen ülünk….S sajnos a többség, a rossz hozzáállással húzza le a hajó egyik végét, a hajó orrában meg tömörülnek egyre kevesebben azok az emberek, akik viszont szeretnének másképp élni….de ezért tesznek is nap, mint nap!

S tudom, sok ember számára a coaching valami óriási butaság….ha így lenne, akkor a világ legsikeresebb üzletemberei, hírességei, sportolói és még sok olyan ember, aki kimagaslót alkot a területén, nem járnának folyamatosan coachingra……

Bővebben a témákról:
https://babawellnessblog.hu/erzelmi-stressz-eves-intuitiv-…/
https://transformationalnutrition.com/
https://www.cynthiagarcia.com/
https://www.mindvalley.com/