Integratív fitness-wellness, a jövő szakmája

Több, mint 2 év kitartó munkája, sok tanulás és több száz sikeres vendég átalakulás, pozitív visszajelzés, saját átalakulásom után világossá vált a számomra, hogy manapság egyre több ember cipel valamilyen lelki terhet, blokkot az életében, mely akár születéstől fogva, kisgyermekkorban vagy később munkahelyi stressz, fel nem dolgozott párkapcsolati, önértékelési problémák, szülővé válás kapcsán is kialakulhatott. Minderre sokszor még a közösségi média hatása is rátesz, hiszen akarva, akaratlanul is elkezdik magukat, életüket másokhoz, sokszor kirakat fotókhoz hasonlítani. Ahogy a vendégekkel szépen, közösen, együttműködve haladtunk az életmódváltás, fogyás, alakformálás rögös útján, egyre jobban megnyíltak nekem érzelmi és magánéleti téren is. Temérdek esetben kiderült, hogy a súlyfelesleg, alakbeli és fogyási nehézségek nagy részét érzelmi, stressz evés, felesleges jutalmazó vagy épp bűntető és egyéb ételekhez társított rossz beidegződések, szokások okozzák és sajnos önbizalomhiány, illetve az önfejlesztés, folyamatos fejlődési célok kitűzésének hiánya.

Egy jó ideje kutakodtam már az interneten, hogy milyen képzési vonal lenne a legtesthezállóbb a jövőben, ahol ezt nem csak a tapasztalataim révén, hanem hasonló területen praktizáló képzett szakember által is megtanulhatnám. Ekkor figyeltem fel igazából a jövő fitness képzésére, mely Amerikában már elkezdett kibontakozni. Ez nem más, mint az INTEGRATIVE HEALTH-WELLNESS COACHING, BODY THERAPIST vonal, talán úgy a legegyszerűbb lefordítani, hogy integratív fitness-wellness technikákra épülő egészségfejlesztés, prevenció…..

Képzésről

2020-ban elvégeztem Dr. Karen E. Wells terapeuta jelenleg egyedülálló képzését angol nyelven Professional Accredited Body Therapist Counselling Diploma néven. CTAA – Complementary Therapist Accreditation Associations által is akkreditált képzés a KEW Academy szervezésében. A jövő fitness szakemberei már nem csak az edzéstervezés, személyi edzések palettáján rendelkeznek széleskörű tapasztalattal, vendég eredményekkel, hanem egyszerre vannak széleskörű ismereteik táplálkozás, fogyás, izomépítés, alakformálás témákban, holisztikus (testi, lelki tényezőket is figyelembe vevő) egészségmegőrzést, sikeres és tartós életmódváltást támogató szakemberek, akik a stresszkezelés, önfejlesztés, komplex személyre szabott programok terén is képesek hatékony, jól működő valódi, gyakorlati megoldásokkal ellátni ügyfeleiket. A jövőben az emberek egy probléma esetén nem szeretnének 3-5 különböző szakemberhez járni, ha nem feltétlenül szükséges, akkor feleslegesen gyógyszereket szedni, hanem egy képzett, sokoldalú, hiteles szakértőnél szeretnék ezt megkapni, s inkább a fitness-wellness, sport, egészséges táplálkozás módszereivel oldanák meg a problémáikat. Fontos, hogy ezekben a programokban, módszerekben így rengeteg esetben a problémák gyökereit sikerül megoldani, nem pedig csak a tüneteket enyhíteni. Sok esetben nagyon hatékony kiegészítői, támogató területei a fitness és táplálkozási alapú egészségfejlesztő, önfejlesztő programok a nyugati orvoslás egyes területeinek. 

Képzés főbb témakörei voltak: 

 – érzelmi evés

 – testkép zavarok és önértékelési problémák

 – stresszevés

 – légzés (healing) technikák 

– hatékony stressz és időmenedzsment 

– meditációs technikák és pozitív megerősítések 

– NLP – neuro lingvisztikus programozás 

– pozitív pszichológia  

– önértékelés, önfejlesztés, célkitűzések  

– intuitív táplálkozás  

– teljes értékű növényi étrend ereje 

– természetgyógyászati alapok 

– epigenetikai táplálkozás 

-mindfullness (tudatos jelenlét, fókuszáltság, hatékonyság) 

– sok-sok esettanulmány és gyakorlati segédanyag, feladat Dr. Karen E. Wells terapeuta személyes praxisából…

Hosszútávú terveim…

Jelenleg egy nagyon kedves természetgyógyásznál – akit a tavalyi év legjobb terapeutái között is elismernek – tanulom a több, mint 3000 éves HKO (Hagyományos Kínai Orvoslás vagy Traditional Chinese Medicine) alapelveit, fitoterápiát, bioinformációs immunerősítést és az irányított méregtelenítés módszertanát annak érdekében, hogy a jövőben még komplexebb és hatékonyabb megoldásokkal támogathassam a bizalmukkal megtisztelő embereket. Célom továbbá, hogy gyermekeimmel otthon töltött idő alatt ÁEEK szakvizsgát tegyek, s bekerüljek hivatalosan is az egészségügyi szakdolgozók adatbázisába. Rendkívül fontos számomra a szakmai hitelesség, folyamatos tanulás, célok kitűzése, illetve a vendégeim maximális bizalma, s a tőlük kapott pozitív visszajelzések és a mérhető, látható eredmények. 

Programjaimat folyamatosan fejlesztem a legújabb megszerzett tudásanyagok, nemzetközi trendek, tanulmányok figyelembevételével és a piaci igények alapján. Jelenleg egy új, fitness-wellness módszerekre épülő, integratív egészségfejlesztő ebook-on, gyakorlati munkafüzeten is dolgozom,  mellyel igény esetén szívesen tudom bővíteni bármelyik személyre szabott életmódváltó fitness programomat.

Fontos hangsúlyoznom: kizárólag azon egyének számára tudok segítséget, iránymutatást, támogatást, motivációt nyújtani, akik képesek felvállalni azt, hogy életük, alakjuk, egészségük alakítása, jobb mederbe terelése kizárólag a saját felelősségük, nem mást vagy egyéb külső körülményeket okolnak, hibáztatnak a sikertelenségért (szülő, főnök, családtag, munkatárs, partner, gyermek….), s szeretnének, hajlandóak is változni, változtatni, s ezért megdolgozni is, csak ehhez segítségre, külső támogatásra van szükségük. Ameddig nincs meg a felelősségvállalás, akaraterő, változtatási hajlandóság, addig sajnos nem én vagyok a megfelelő választás a számodra:).

Kapcsolatfelvétel, konzultációra jelentkezés