A mai blog bejegyzésben arról szeretnék Nektek mesélni, hogy két gyermekes édesanyaként hogyan próbálok meg több, kevesebb sikerrel:) harmonikus környezetet, meghittséget teremteni a babaszoba, gyerekszoba környékén, ahová mindig jó érzés betérni.

Akiknek több gyermekük is van, vagy akár csak egy is, tudják, hogy főleg most a pandémia, stressz, nyugtalanság időszakában, amikor egyébként is folyamatosan növekszik a home office tevékenységek, otthon az egy négyzetméterre jutó családtagok száma:) (plusz baba építőkockák és rágókák, barbiek….száma is….), akkor bizony sokszor egy igazi ,,lehetetlen” küldetéssel szembesülünk.

Van, hogy egész nap csak pakolok, szélmalomharcot vívok egyik, másik szoba között, a főzés, konyha, takarítás és rohanó háztartás feladatairól már ne is beszéljünk, szerintem nincs olyan nő, akit élete valamelyik alkonyán ne zavarnának ezek a szürke hétköznapi ránk nehezedő, láthatatlan munkálatok.

Hosszas keresgélés, kutakodás, fórum böngészgetés, természetgyógyászati témájú anyagok tanulása során lettem figyelmes a 100% tisztaságú illóolajok erejére, különlegességére.

Gyerekeknél immunerősítésre, levegő tisztításra, lelki nyugtalanságra, hiszti ellen, alvási nehézségek esetében és még számtalan probléma során célszerű folyamatosan, akár prevenciós jelleggel is alkalmazni az aromaterápiát. Ez egy életstílus, 1-1 csepp párologtatásától még nem sok átütő változást fogsz tapasztalni (nyilván a jó illaton kívül), de ha hosszú heteken, hónapokon át beépíted otthon a rutin tevékenységek közé (pl. jóga mellé, reggeli készülődés közepette, esti altatás, meseolvasás, babamasszázs mellé), akkor szép lassan sok-sok pozitív változást élhetsz át. Nagyobb gyermekünk, kislányunk már átalussza az éjszakát, szerintem a párnájára csepegtetett, vagy a talpába masszírozott 1-1 csepp levendula, mandarin illóolajok sokat tehetnek ebben.

Nekem a Herbatherapy maga a NAGYBETŰS MAGYAR MINŐSÉG, ORVOSSZAKMAI HÁTTÉRREL. Saját magunk és a gyerekek egészségét sem bíznám olyan illóolajokra, melyeknek a háttere, származása kérdéses.

A baba – mama csomagjukat például jó szívvel ajánlom egy szuper babaváró bulira, keresztelőre, vagy ha csak szeretnéd az újonnan érkező családtagot és a szüleit, barátnődet meglepni egy igazán különleges, praktikus, rendkívüli módon sokféleképpen felhasználható bababarát ajándék ötlettel.

Törődés babacsomag

 

A barackmagolajat például babamasszázshoz, pocakfájást csökkentő körkörös mozdulatokhoz, illóolajok bőrön keresztüli felszívódását célzó vivőanyagként, bőrtápláló, stria elleni, bőrfeszülést megszűntető megoldásként is érdemes akár anyukáknak is használniuk.

Személyes kedvencünk a csomagban a mandarin illóolaj. Jógához, alvási rutinhoz, nyugodt, spa hangulat megteremtéséhez használjuk, 2-3 csepp illóolajat teszünk az aroma és fényterápiás ELIPSIA diffúzorba, s 2-3 óránként 15-20 percet használjuk.

 

Bízom benne, hogy hasznos tippekkel tudtunk szolgálni Nektek ahhoz, hogy az elkövetkező kihívásokkal teli, stresszes időszakot a gyógynövények, illóolajok csodás erejével hatékonyabban, felemelőbben túlvészeljük!

Jó egészséget és boldog illatozást és próbálgatást mindenkinek:)

 

Lukáts Edina fitness, Babawellness Blog

2 gyermekes edző édesanya, gyerek és felnőtt jóga oktató, közgazdász, nemzetközi okleveles táplálkozási tanácsadó

linktr.ee/lukatsedinafitness