Hogyan telt az első hat hét?
Nem posztolok sokat a családról, gyerekekről, mert az oldal elsősorban szakmai, másrészről tudatos döntés is.
Ma elhoztam Nektek kivételesen az elmúlt 6 hét számomra legkedvesebb, legszívmelengetőbb pillanatait a sok kihívás mellett.
Természetesen nem egyszerű, nem könnyű két pici gyermekkel. Az életünk nem csak csillámpónis buborék….. nyilván készülsz előre, ahogy tudsz, meg számítasz rá, hogy ,,közeleg a tél”🙃, de amikor benne vagy az teljesen más. Olyan, mint a lottó ötös, erre készülni nem lehet.
A kislányunk extrém pörgős, a kisfiunk extrém sírós, nyerő páros… 😀mi pedig a férjemmel extrém ellentétes habitusúak vagyunk🤩, plusz ehhez a kutyánk extrém öreg! Hát ebből főzünk egy jó ideig! 😀
Jól bevált praktika?
1.Fókuszpont váltás
A problémákon történő állandó kattogás helyett – ami sokszor azért még tudatosan is hihetetlenül nehéz- hálás vagyok, hogy kisfiam, kislányom is lehet, hiszen mindkettő teljesen más, igazi kaland szülőként… Hálás vagyok, hogy édesanya lehetek… Hálás vagyok, hogy egészségesek… Hálás vagyok, hogy nap mint nap tanítanak nekem valamit: önzetlen, igazi, feltétel nélküli szeretetről, elfogadásról, szívből jövő álmokról, apró és igazán fontos, pénzért meg nem vásárolható dolgok öröméről🥰, türelemről és a gyermeki szív rejtelmeiről…
2. Sport, jóga és táplálkozás
Nekem ezek a dolgok rengeteget segítenek. Szerintem minden anyukának, apukának kell magára is gondolnia picit és töltekezni, néha, alkalomadtán énidőt ,,kivenni”….
Én a sport által töltődöm….belekezdeni én is utálok, mindig találnék 100 kifogást, de utána ezerszer jobb! Sőt nagyon jó! Elengedi kicsit az ember a feszkót, házi sárkányos oldalát 😀, kisimul az idegrendszer…..
Vágj bele, ne a motivációdon töprengj hosszasan, meg azon, hogy jajj, de most akkor hogy, meg mikor… Egyszerűen csak állj bele, ne agyald túl, csak írd be az időpontokat a naptáradba és legyenek olyan fontosak, a jó közérzeted miatt, mint azok az időpontok, mint amikor a védőnőhöz vagy a gyerekorvoshoz mentek státusz vizsgálatra…
Megoldja mindenki ezeket az időpontokat is, 1 gyerekkel, 4 gyerekkel is…. mert meg kell oldani…. Ugyanezt lehet a sportra, egészséges életmódra is átültetni és máris egy hajszállal könnyebb! Néha nekem is a fejemen ugrálnak, van, hogy 20-szor kezdek bele, 5 részletben végzek nap végére a gyakorlatokkal a lopott időkben, de egyszer csak hozzászoknak, a napirendjük része lesz, sőt lesz amikor ők fognak noszogatni, hogy anya toooorna…. Mert ezt látják, ez a természetes. Sok vendégem, főleg a kitartóbbak, s általában a több gyermekes anyukáim sorra mesélik ezeket a pozitív storykat.
Rengeteget segít a sport, a mozgás a nehéz, megrázó, traumatikus szülés élmények, a baby blues hangulat és a szülés utáni bezártság, depresszió leküzdésében is! Kiegyensúlyozott, harmonikus ember tud nyugodt és harmonikus légkört teremteni maga körül!
A megfelelő, személyre szabott táplálkozás ereje hihetetlen…. már önmagában képes gyógyítani, komoly problémákat megoldani, hozzájárul egy sokkal jobb közérzethez.
Mindenki el tudja dönteni, hogy megéri-e áldozatokat hozni, lemondani jelentéktelenebb dolgokról, programokról azért, hogy ezek beleférjenek! Nekem nagyon is megéri és nagyon is fontos! Sokszorosan fognak megtérülni ezek az energiák az életed megannyi területén idővel!
3. Elengedtem a túlzott előre tervezgetéseket, végtelen rugalmasság az új mottóm! 😀
Össze van írva mindig jó pár teendő 1 hétre, nyilván a sürgősek, halaszthatatlanok előre kerülnek, a többi pedig, ha nagyon megcsúszna a nap, akkor ráér később is….
4. Néha elfogadok segítséget!
Kislányunkat nem szerettük volna bölcsibe adni, ez közös döntés volt részünkről. Időnként a rokonoknál eltölt 1-1 fél vagy teljes napot, így mégis kicsit változatosabb neki is, s nekünk is! Régen ezek voltak a randi órák… Hát majd idővel visszatérünk rá, legalábbis Petivel bizakodóak vagyunk😀!
5. A baba körüli teendőkről, nézetekről, etetési szokásokról, napirendről, szüléstörténetről direkt nem posztolok, írok, szerintem ez minden családnak a személyes magánügye, nincs két egyforma gyermek, szülő…. Mindenki csinálja legjobb belátása, megérzése szerint, gyermekére, párjára, testvérek igényeire figyelve, nem pedig a közösségi médiában az idegenek véleményére adva!!!! Tök mindegy másnál mi vált be, ha nálatok teljesen más elvek működnek, másban hisztek. Attól, még mindkettő lehet jó, hiszen van, amikor több megoldás is létezik! Igazi darázsfészek téma…. Ez tipikusan az a topik, ha kicsit mindenki a saját háza előtt sepregetne, akkor szebb lenne minden…. Többször írtam már, büszkén vállalom továbbra is, nem hiszek az anyuka fórumokban….rengeteg stressztől, önmarcangolástól, felesleges idegeskedéstől és elég jó vagyok-e, vajon jól csinálom-e, jó anya vagyok-e kérdéstől megkíméled magad!!!!Hiszen interneten, a virtuális térben van a legtöbb tökéletes szülő s persze megrajzolt, elképzelt csemete! 😀
A fotókat nézve nosztalgiáztam…. 10 éve ismerem a férjem, ebből 4 év házasság, s 2.5 éve szülők is vagyunk…. 10 éve még az egyetemi diplomaosztós képeken mennyivel másabb témák érdekeltek, mennyire másképp gondolkodtam sok mindenről, mennyivel másabb emberek vettek körül…. Mennyi minden történt, változott azóta…. Mennyi élmény, kihívás… Ha nekem akkor valaki azt mondja, hogy táplálkozással, fitnesszel fogok foglalkozni, hát biztos kinevetem. 🙃
Jó érzés emlékezni, mert életünk legmeghatározóbb pillanatait igenis át kell élnünk, akár jót, akár nehézséget tartogatnak….mindegyik a részünk, mindegyik hozzátesz az utunkhoz, s meg vannak a miértjei!
Élj a pillanatnak!!! A többi megvár, s úgyis megtalál a megfelelő alkalomkor!
További érdekes írások, történetek #életmód, #család, #táplálkozás, #edzés, testi-lelki harmónia, #fogyás, #alakformálás #egészség témákban:
Csodaszép hosszú hétvégét mindenkinek a nagy szeptemberi hajrá előtt!!!