Szülés után az első 10 nap ételek tekintetében arról szólt, hogy semmit, de semmit nem vontam meg magamtól, pláne mikor a picinek is megjöttek a vérvételi eredményei, s rendben találták a vércukor értékeit úgy, ahogy az enyémet is a folyamatos ellenőrzések alkalmával.A #gyermekágyi #időszakban otthon továbbra is mérem elég gyakran a #vércukor értékeimet, szerencsére folyamatosan 4-6 között vannak az eredmények, még az extrém kevés 1-3 óra alvások mellett is! Ami rekord, hiszen a kevés alvás nagyon rossz irányba tudja befolyásolni a mérési értékeket! Bízom benne, hogy ez a #cukorbetegség csak egy ilyen várandósság alatti hormon vicc volt, s a sors úgy akarta, hogy szerezzek ebben is nagy gyakorlatot, mert még hasznos lesz a hivatásom során a jövőben….

Az első napokban idehaza elfogadtuk a család által készített finomságokat. Az igazság az, hogy mindenki nagyon jól főz:), túl jól is…… volt itt minden, ami hagyományos konyha, nehezebb étel, lisztes, cukros, extra kalóriás.

10-12 nap után elég volt a habzsi dőzsiből, kezdünk úgy belerázódni az új helyzetekbe, hogy jöhet ismét az odafigyelés, önkontroll, picit előre tervezés az ételek tekintetében, s persze a mértékletesség, kiegyensúlyozottság, fenntartható egészséges családbarát életmód!

Én magamról elmondhatom, hogy alkatilag az extrán hízékonyak közé tartozom, szerintem 2 hónapig ha így mindent betoltam volna, mint amit az utóbbi napokban megengedtem magamnak és a lelkemnek, akkor augusztus végén egy laza 100 kg-ot is elértem volna testsúlyilag.

A gyomrunk is kicsit kikészült ezektől a nagy mennyiségű bekajálásoktól, pláne, hogy most a férjem és én sem edzünk, erre a 6-8 hétre kicsit lazábbak és türelmesek vagyunk magunkkal szemben. Viszont a 6-8 hét eltelte után újra fontos szerepe lesz az edzéseknek is, biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk oldani, még ha kezdetben fokozatosan is, alapozó jelleggel, mert a testünknek, lelkünknek is szüksége lesz rá. Illetve egyikünk sem szeretné hosszú hónapok munkáját csak úgy kidobni az ablakon. Tudom, hogy mennyit dolgoztam én is magamon, akár ebben a csodálatos 9 hónapban is, s biztos, hogy nem fogom csak úgy elhagyni magamat azért, mert most átmenetileg van egy húzósabb időszak. Persze nyilván nem könnyű, ezt nem mondta senki, de nem is az az élet dolga, hogy könnyű legyen, hanem hogy kihozzuk adott helyzetekből magunkhoz mérten, nem mások elvárásaihoz igazítva a maximumot. Lehetsz attól még fitt, csinos, kiegyensúlyozott hogy született egy, két, vagy akár több gyermeked is, nincs az megírva sehol, hogy mostantól nőként vagy férfiként az anya vagy apaszerep mellett ne tündökölhetnél🤩

Attól, hogy családunk, gyermekünk van, talán még fontosabb az énidő, egy kis töltekezés, hogy kiegyensúlyozottabb legyen az életünk, hiszen egy feltöltődött szülő többet is tud adni a családnak. Nekem ez az énidő a sport, amit szerintem így is sokszor majd a gyerekekkel játékosan fogok megoldani. Az elkövetkező hetekre online rendelem a bevásárlást, baba fogyó eszközöket és hosszas keresgélés után kisebb nagyobb kompromisszummal az egészségesebb ebédet is. Vacsit, reggelit könnyen összedobós opciókkal megoldjuk, a főtt ételhez délben pedig ragaszkodunk. Nyilván az a tuti, amit mi magunk megfőzünk, de találtam pár oldalt, ahol viszonylag lehet normálisabb, alakbarátabb ételeket is választani, s le is van írva, miből készült, milyen tápértékekkel bír, s nem 3 fős adag egy átlag ebéd… Ha nagyon megerőltetném magam, meg tudnék főzni egyébként, vagy valahogy kigazdálkodnám rá az időt, de most inkább vagyok addig is a gyerekekkel, férjemmel, ameddig pluszban a konyhában állnék. Valószínűleg a 6 hét után főzhetek még eleget a jóétkű kis családomra🤩!

Hamarosan pedig érkeznek majd a blogon a számok kendőzetlenül, hány kg-ot szedtem fel, hogy állok most, milyen a hasfalam szülés után, hogyan tervezem majd a regenerációt, milyen lesz a magamnak összerakott személyre szabott edzéstervem, miket fogok enni…s mennyi idő alatt fogom elérni a magam számára kitűzött alakot? Tarts velem, ha van kedved!

A képen látható finom egytálétel is benne lesz az újonnan készülő programokban! A második képet pedig a poén kedvéért tettem fel, Peti lepett meg vele, miután elment intézni még most hétvégén a bevásárlást… Gondolta, hogy koronázzuk meg ezt a pár napot ezzel a vicces sörrel, amit nekem szán a fárasztó pillanatokra. A kis sértődés után én is jót röhögtem, mert alapvetően nagyon szeretem a humorát, jobb napjain, ha épp hangulatban van egy stand up comedys veszett el benne…. s végre le is esett pár perc múlva a vicc nálam is…

Egyedülálló #programok, valós #sikertörténetek, testi, lelki, #hormonális egyensúly, #fogyás, #életmódváltás, #alakformálás, #edzéstervezés, #személyre #szabott #táplálkozás oktatás komplexen az év edzői versenyének döntősétől, 2 gyerekes anyukától:

www.babawellnessblog.hu