Integratív fitness-wellness, a jövő szakmája

Több, mint 2 év kitartó munkája, sok tanulás és több száz sikeres vendég átalakulás, pozitív visszajelzés, saját átalakulásom után világossá vált a számomra, hogy manapság egyre több ember cipel valamilyen lelki terhet, blokkot az életében, mely akár születéstől fogva, kisgyermekkorban vagy később munkahelyi stressz, fel nem dolgozott párkapcsolati, önértékelési problémák, szülővé válás kapcsán is kialakulhatott. Minderre sokszor még a közösségi média hatása is rátesz, hiszen akarva, akaratlanul is elkezdik magukat, életüket másokhoz, sokszor kirakat fotókhoz hasonlítani. Ahogy a vendégekkel szépen, közösen, együttműködve haladtunk az életmódváltás, fogyás, alakformálás rögös útján, egyre jobban megnyíltak nekem érzelmi és magánéleti téren is. Temérdek esetben kiderült, hogy a súlyfelesleg, alakbeli és fogyási nehézségek nagy részét érzelmi, stressz evés, felesleges jutalmazó vagy épp bűntető és egyéb ételekhez társított rossz beidegződések, szokások okozzák, esetleg komoly önbizalomhiány, illetve a szervezet mélyéről, sejtszintről induló gyulladások.

Egy jó ideje kutakodtam már az interneten, hogy milyen képzési vonal lenne a legtesthezállóbb a jövőben, ahol ezt nem csak a tapasztalataim révén, hanem hasonló területen praktizáló képzett szakember által is megtanulhatnám. Ekkor figyeltem fel igazából a jövő fitness képzésére, mely Amerikában már elkezdett kibontakozni. Ez nem más, mint az INTEGRATIVE HEALTH-WELLNESS COACHING, BODY THERAPIST vonal, talán úgy a legegyszerűbb lefordítani, hogy integratív fitness-wellness technikákra épülő egészségfejlesztés, prevenció…..

Képzésről

2020-ban elvégeztem Dr. Karen E. Wells terapeuta jelenleg egyedülálló képzését angol nyelven Professional Accredited Body Therapist Counselling Diploma néven. CTAA – Complementary Therapist Accreditation Associations által is akkreditált képzés a KEW Academy szervezésében. A jövő fitness szakemberei már nem csak az edzéstervezés, személyi edzések palettáján rendelkeznek széleskörű tapasztalattal, vendég eredményekkel, hanem egyszerre vannak széleskörű ismereteik táplálkozás, fogyás, izomépítés, alakformálás témákban, holisztikus (testi, lelki tényezőket is figyelembe vevő) egészségmegőrzést, sikeres és tartós életmódváltást támogató szakemberek, akik a stresszkezelés, önfejlesztés, komplex személyre szabott programok terén is képesek hatékony, jól működő valódi, gyakorlati megoldásokkal ellátni ügyfeleiket. A jövőben az emberek egy probléma esetén nem szeretnének 3-5 különböző szakemberhez járni, ha nem feltétlenül szükséges, akkor feleslegesen gyógyszereket szedni, hanem egy képzett, sokoldalú, hiteles szakértőnél szeretnék ezt megkapni, s inkább a fitness-wellness, sport, egészséges táplálkozás módszereivel oldanák meg a problémáikat. Fontos, hogy ezekben a programokban, módszerekben így rengeteg esetben a problémák gyökereit sikerül megoldani, nem pedig csak a tüneteket enyhíteni. Sok esetben nagyon hatékony kiegészítői, támogató területei a fitness és táplálkozási alapú egészségfejlesztő, önfejlesztő programok a nyugati orvoslás egyes területeinek. 

Képzés főbb témakörei voltak: 

 – érzelmi evés

 – testkép zavarok és önértékelési problémák

 – stresszevés

 – légzés (healing) technikák 

– hatékony stressz és időmenedzsment 

– meditációs technikák és pozitív megerősítések 

– NLP – neuro lingvisztikus programozás 

– pozitív pszichológia  

– önértékelés, önfejlesztés, célkitűzések  

– intuitív táplálkozás  

– teljes értékű növényi étrend ereje 

– természetgyógyászati alapok 

– epigenetikai táplálkozás 

-mindfullness (tudatos jelenlét, fókuszáltság, hatékonyság) 

– sok-sok esettanulmány és gyakorlati segédanyag, feladat Dr. Karen E. Wells terapeuta személyes praxisából…

Hagyományos kínai gyógyászat…

2020-ban kiváló minősítéssel végeztem el a Fittsejt.hu hagyományos kínai gyógyászat tanfolyamát, ahol a meridián vonalak működésén át, a pentagram szervkör rendszerét, cirkadián ritmust, bioninformációs gyógyászatot, irányított méregtelenítést is mélységeiben ismerhettem meg. Sokat adott a képzés, melynek tudásanyagát folyamatosan használom és be is építem a személyre szabott programjaimba.  Rendkívül fontos számomra a szakmai hitelesség, folyamatos tanulás, célok kitűzése, illetve a vendégeim maximális bizalma, s a tőlük kapott pozitív visszajelzések és a mérhető, látható eredmények.  Imádok segíteni, motiválni, tanítani, megmutatni az egészségesebb élet felé vezető utat, a lehetőségek tárházát, s saját tapasztalataimat is átadni.

Programjaimat folyamatosan fejlesztem a legújabb megszerzett tudásanyagok, nemzetközi trendek, tanulmányok figyelembevételével és a piaci igények alapján. 

Kapcsolatfelvétel, konzultációra jelentkezés