Mit fogyasszunk, hogy a bélflóránk egészséges és kiegyensúlyozott legyen?

https://zinzino.blog/hu/healthy-balanced-gut/

Bélrendszerünk egészsége közvetlen kapcsolatban áll egész szervezetünk egészségével. A bélben egyensúlynak kell lennie a baktériumok között, amelyek többnyire a vastagbélben, illetve a vékonybél egy részében élnek. Fontos odafigyelnünk bélrendszerünk egészségére, mivel ez sok dologra kihat, nemcsak arra, hogy „rendszeresen ki tudjunk menni”, illetve hogy ne puffadjunk fel.

Az emésztőrendszer a szervezet más részeihez vezető csatorna, amely tápanyagokat juttat el mindenhova. Egy egészséges bélrendszerben a „jó” baktériumok dominálnak, amelyek egy rövid láncú zsírsavat, butirátot termelnek. Ezeknek a baktériumoknak rostokra van szükségük, amelyek számukra üzemanyagként szolgálnak.

A bélrendszer az idegek és a hormonok révén jeleket küld az agynak, támogatva az általános érzelmi és mentális egészséget. A belekben található neuronok milliói miatt gyakran úgy utalnak erre a szervre, mint a „második agy”.

Mik azok a bél-mikrobióták?

Minden ember vastagbelében több billiót is meghaladó számú mikrobiális sejt található. Ezek az egyén mikrobiótái. Az egészséges mikrobiom a jó egészség kulcsa. Az életmóddal és étrenddel kapcsolatos döntéseink elősegíthetik a jó egyensúlyt.

Vannak olyan tényezők, amelyek kibillentik a mikrobiótát az egyensúlyából: ilyenek a gyógyszerek és a környezeti stressztényezők. Az egészséges bélflóra érdekében elengedhetetlen a rendszeres testmozgás, a stressz csökkentése, a megfelelő alvás biztosítása és a magas rosttartalmú ételek fogyasztása.

A beleinknek arra van szükségük, hogy több rostot és kevesebb feldolgozott és túlfinomított ételt együnk, amelyek jellemzően magas só-, cukor-, omega-6- és telített zsírsavtartalmú, ugyanakkor alacsony tápértékű energiabombák. Tűzzük ki célként, hogy fogyasszunk mindenféle gyümölcsöt, zöldséget, hüvelyest és teljes kiőrlésű gabonát, amelyek mindegyike különböző típusú rostokban gazdag. Ha azt szeretnénk, hogy egészséges legyen a bélrendszerünk, akkor az egyik legfontosabb cél a sokféleség: fogyasszunk különféle növényeket és különböző fajta rostokat!

Válasszunk olyan ételeket, amiket nem dolgoztak fel sokszorosan, hogy ne éheztessük ki a „jó” baktériumokat. A rostbevitelt azonban sokszor nem könnyű biztosítani. Az átlagember nem is fogyasztja el az ajánlott mennyiségű rostot, éppen ezért bírnak az étrend-kiegészítők nagy jelentőséggel.

Hozza egyensúlyba mikrobiótáját a LeanShake segítségével!

Adagonként mindössze 231 kalóriát tartalmaz, viszont benne van a Zinzino rostkeveréke, fehérjék, valamint több mint 25-féle vitamin és ásványi anyag: ez a LeanShake. A LeanShake egy étkezést helyettesítő készítmény, ami segít a fogyásban1), az izomtömeg növelésében2), valamint a mikrobiom kiegyensúlyozásában. Úgy van összeállítva, hogy a „jó” baktériumok elszaporodását serkentse, fokozza (amelyek így felülkerekedhetnek a „rossz” baktériumokon). A jó baktériumok a szervezet számos fontos funkciójához hozzájárulnak, például a rostok erjesztéséhez, különböző vitaminok termeléséhez és az immunrendszerünk betanításához is. Az egészséges bélrendszer nélkülözhetetlen része az egészséges testnek.

A LeanShake sok rostot tartalmaz3), ami a ZinoBiotic keveréknek köszönhető. Ez a szokásos rostkészítményeknél többet nyújt, mert azok általában csak egy vagy két rostféleséget tartalmaznak, ami nem elegendő a napi bevitel biztosításához. A LeanShake emésztésnek ellenálló keményítő-keveréke (ami kukoricából származik), a zabból származó béta-glükánok, az inulin, a frukto-oligoszacharidok és útifű maghéjából kivont rostok az egész vastagbélbe bekerülve segítik a bélrendszer több funkcióját is4)

A LeanShake javítja a vastagbélben élő baktériumok összetételét, miközben gátolja a vércukorszint hirtelen emelkedését az étkezések után5), illetve fenntartja az egészséges koleszterinszintet6). Szójamentes, alacsony glikémiás terhelést jelent, a benne található édesítő- és ízesítőszerek pedig természetes forrásból származnak.

Több tucat EFSA által jóváhagyott egészségre vonatkozó állítás tehető az összetevőivel kapcsolatban, tehát a LeanShake hatékony eszköz a fogyáshoz és a jelenlegi testsúly megtartásához7), az izomtömeg fenntartásához8), valamint az igen nagy fontosságú mikrobiom egyensúlyának visszaállításához. Ez egy mikroökoszisztéma, ami a szervezetünkben sokféle működést irányít. Ezért olyan lényeges, hogy nagyon vigyázzunk rá.

​A LeanShake nem jojó diéta

A LeanShake egy finom és tápláló ételhelyettesítő, ami egyensúlyba hozza a mikrobiótát a bélrendszer egészsége érdekében. Egy intelligens vitamin- és ásványi anyag-keverék, ami energiát ad és támogatja a test számos elengedhetetlenül fontos funkcióját… tetőtől talpig.

Hoppá! Még el se mondtuk, hogy milyen ízekben érhető el! Csokoládé, eper​, vanília​ és ​erdei gyümölcs. A belei ÉS az ízlelőbimbói is imádni fogják.

Egészséges bélrendszer = egészséges test.

Kattintson ide, ha szeretne megismerni néhány finom LeanShake receptet!

​​​Ezeket a kijelentéseket a Food and Drug Administration (az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala) nem ellenőrizte.​ A terméknek nem célja bármely betegség diagnosztizálása, kezelése, gyógyítása vagy megelőzése.

References

1, 7. A csökkentett energiatartalmú étrend napi két étkezésének kiváltása étkezéshelyettesítő élelmiszerrel hozzájárul a testtömeg csökkentéséhez. Ahhoz, hogy az állítást fel lehessen tüntetni, az élelmiszernek meg kell felelnie a 96/8/EK irányelvben az említett irányelv 1. cikk (2) bekezdésének b) pontjában meghatározott élelmiszertermékekre vonatkozóan megállapított előírásoknak. Az állított hatás eléréséhez naponta két étkezést kell kiváltani étkezést helyettesítő élelmiszerrel.
2. A fehérje hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez. A fehérje hozzájárul az izomtömeg fenntartásához. Az állítás csak olyan élelmiszer esetében alkalmazható, amely az 1924/2006/EK rendelet mellékletében felsorolt FEHÉRJEFORRÁS állítás szerint legalább fehérjeforrás.
3, 4. A zabrost fogyasztása hozzájárul a széklet mennyiségének növeléséhez. Az állítás csak olyan élelmiszer esetében alkalmazható, amely az 1924/2006/EK rendelet mellékletében felsorolt ÉLELMI ROSTBAN GAZDAG állítás szerint élelmi rostban gazdag.
5. Az étkezés emészthető keményítő-tartalmának helyettesítése emésztésnek ellenálló keményítővel hozzájárul az adott étkezés után bekövetkező vércukorszint-emelkedés csökkentéséhez. Az állítás csak olyan élelmiszer esetében alkalmazható, amelynek az emészthető keményítő-tartalmát olyan mértékben helyettesítették emésztésnek ellenálló keményítővel, hogy az összes keményítőtartalomnak legalább 14 %-a emésztésnek ellenálló keményítő legyen.
6. A béta-glükánok hozzájárulnak a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. Ez az állítás csak olyan élelmiszer esetében alkalmazható, amely adagonként legalább 1 g, zabból, zabkorpából, árpából vagy árpakorpából vagy ezek keverékéből származó béta-glükánt tartalmaz. Ahhoz, hogy az állítást fel lehessen tüntetni, a fogyasztót tájékoztatni kell arról, hogy a kedvező hatás 3 g, zabból, zabkorpából, árpából vagy árpakorpából vagy ezek keverékéből származó béta-glükán napi bevitelével érhető el.
8. A csökkentett energiatartalmú étrend napi egy étkezésének kiváltása étkezés helyettesítő élelmiszerrel hozzájárul az elért testtömeg megtartásához a testtömegcsökkentést követően. Ahhoz, hogy az állítást fel lehessen tüntetni, az élelmiszernek meg kell felelnie a 96/8/EK irányelvben az említett irányelv 1. cikk (2) bekezdésének b) pontjában meghatározott élelmiszertermékekre vonatkozóan megállapított előírásoknak. Az állított hatás eléréséhez naponta egy étkezést étkezést helyettesítő élelmiszerrel kell helyettesíteni.

5 tipp az immunrendszer erősítéséhez és a szervezet gyorsabb regenerálódásának elősegítéséhez

https://zinzino.blog/hu/boost-your-immune-system/

A maihoz hasonló nehéz időszakban, amikor a koronavírus ténylegesen is világjárvánnyá válik, személyes lépéseket kell tenni, amelyek célja az egészség megőrzése. Manapság sok ember csodálatra méltó munkát végez annak érdekében, hogy a társadalom továbbra is működőképes maradjon. Nagyon megköszönjük mindenkinek, aki az egészségügyben, a közlekedésben, a katonaság és a rendőrség kötelékében, a sürgősségi ellátásban, az áruházakban és a boltokban, a raktárakban és a pénzügyi szektorban dolgozik, továbbá a politikusoknak és másoknak, akik éjt nappallá téve dolgoznak. Mindez felbecsülhetetlen értéket jelent a mai helyzetben.

Javasoljuk, hogy Ön is tegyen meg mindent, hogy megóvja saját magát és a szeretteit a betegségtől. Hogyan próbáljuk hát elkerülni a megbetegedést, és hogyan tudjuk megerősíteni immunrendszerünket ebben az időszakban?

Ha követjük a kormányzati egészségügyi ajánlásokat, jó eséllyel óvhatjuk meg magunkat a vírusoktól és a megfázástól… Következzen most 5 általános tipp immunrendszerünk erősítéséhez. E lépések segíthetnek elkerülni a betegségeket vagy csökkenteni a tüneteink súlyosságát.

  1. ​Tartsa be a higiénia alapszabályait

Egyszerűen mossa a kezeit legalább 20 másodpercig szappannal és meleg vízzel, amilyen gyakran csak lehetséges. Ez egy olyan tanács, ami kiállta az idő próbáját a betegségek megelőzésében, mivel a megfázást okozó vírusok legtöbbje közvetlen érintkezés útján terjed. Valószínűleg Ön már eleve így szokta, de fontos, hogy először mondjuk ki a nyilvánvaló dolgokat.

  1. Részesítse előnyben a testmozgást, ha jól van

Ugyan a hidegebb hónapokban több időt kell a lakásban töltenie, törekedjen a rendszeres mozgásra, ha teljesen tünetmentes. A pulzusszám emelkedésével járó aerob jellegű mozgás segít növelni a szervezet természetes vírusölő sejtjeinek számát. Minden olyan mozgás, ami megizzasztja, erősíti, ami segít megelőzni a betegségeket. Ha Ön azok közé az emberek közé tartozik, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy megbetegedjenek, mozogjon! Abban az esetben viszont, ha súlyos egészségügyi kihívások miatt kockázatoknak van kitéve, határozottan azt javasoljuk, hogy ne erőltesse meg magát, inkább összpontosítson a normál tempójú sétákra, ha ez az Ön országában jelenleg lehetséges.

  1. Étkezzen kiegyensúlyozottan

Ebben az időszakban, amikor főleg otthon kell élnünk, továbbá el kell kerülnünk a szükségtelen társas tevékenységeket, javasoljuk, hogy tegyen meg mindent, hogy a hűtőszekrényét egészséges ételekkel​ töltse fel. Szerezzen be tápanyagokban gazdag ételeket, ideértve a zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű termékeket és sovány fehérjéket. A jó zsírok és az összetett szénhidrátok hozzájárulnak ahhoz, hogy az immunrendszere folyamatosan jó állapotban legyen.

 

  1. Oldja a stresszt… természetesen

Fedezze fel a stressz csökkentésének különféle módjait anélkül, hogy megerőltetné magát. Amikor ellazul, az immunrendszere erősödik, tehát a megfelelő alvás elengedhetetlen az immunrendszer hatékony működéséhez. Próbáljon egy jót szundítani ebéd után, ha ez lehetséges, meditáljon, írjon naplót, olvasson, hallgasson zenét, sétáljon, jógaszőnyegen nyújtson, végezzen vizualizációs gyakorlatokat, főzzön, szakadjon el a képernyőtől, vagy kísérletezzen valami új hobbival otthon.

Abban az esetben, ha nehezen tud ellazulni vagy aludni, a ​​Viva lehet a megoldás, ami egy természetes étrend-kiegészítő. Célja a stressz enyhítése, a hangulat javítása és a jó közérzet fokozása. Támogatja az idegrendszer és az agy egészséges működését, illetve hozzájárul a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez. A Viva egy olyan kombináció, amiben affron®, a Spanyolországból származó tiszta, prémium minőségű sáfránybibék (​Crocus sativus L) standardizált és szabadalmaztatott kivonata, illetve ötféle B-vitamin, jód és C-vitamin is van.

  1. Támogassa meg az étrendjét egy olyan természetes étrend-kiegészítővel, amely erősíti az immunrendszerét

Még ha helyesen táplálkozik, akkor is hiányt szenvedhet bizonyos alapvető tápanyagokból. Az ​Xtend+ a legfejlettebb immunerősítő étrend-kiegészítőnk, amit csak talál. Ez a vegán, teljesen természetes, korszerű immunerősítő táplálékkiegészítő a velünk született immunrendszer támogatására készült. Mikrotápanyagokat (22 nélkülözhetetlen vitamint és ásványi anyagot), növényi hatóanyagokat, illetve sütőélesztőből kivont, tisztított 1-3, 1-6 béta-glükánt tartalmaz.

Véleményünk szerint, ha ezt az 5 tippet megfogadja, akkor mindent megtett azért, hogy megóvja saját magát és a szeretteit, és hogy megőrizze az egészségét és az ő egészségüket is. Ezenkívül megerősíti az immunrendszerét, amivel segíthet a testének a gyorsabb felépülésben e nehéz időszakban.